Begin februari hebben we een blog geplaatst over de robotmaatjes, die het practoraat van Summa Verpleegkunde 12 heeft aangeschaft. Mathijs is ondertussen druk bezig geweest met het maken van de instructiekaarten met de QR-codes en tijdens de netwerkdag van afgelopen dinsdag 10 mei, hebben we onze stagebedrijven kennis laten maken met opties die de robotmaatjes hebben. Ook hebben we vanuit het Practoraat aan de workshop van Richard, directeur van het bedrijf, deel mogen nemen.

De netwerkdag was een groot succes met vele aanmeldingen van buitenaf. Deze is namelijk voornamelijk bedoeld voor de zorginstellingen waar onze studenten stage lopen. Tijdens de netwerkdag heeft het Practoraat drie workshops mogen geven, waarbij Susan en Daniëlle of Mathijs eerst uitleg gaven over de robotmaatjes en vervolgens de groep in tweeën splitsten. De bezoekers hebben gezien hoe bij de opleiding Verpleegkunde de VR-bril en de robotmaatjes ingezet kunnen worden in het onderwijs en dit leidde tot fijne reacties. Zo werd er gedanst met de robotmaatjes, maar ook werd er flink gelachen en kon het maatje zelfs aangeven dat er een drankje op het terras gedronken zou gaan worden. Of heb je liever een luchtkus? Ook dat kon!

Al met al een geslaagde dag, met mooie reacties van de bezoekers en een fijne sfeer. Onze zorginstellingen hebben kennisgemaakt met de nieuwe technologie en we zijn blij met de fantastische reacties.

Lees meer over: Het practoraat

Start Stimulanz project

Start Stimulanz project

Op 21-09-2023 was de aftrap van het StimulanZ project waarin we vanuit het practoraat Samen Slim Zorgen van Summa Zorg samen met (Belgische) partners simulatieomgevingen voor de zorg gaan doorontwikkelen. Het project wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van de...