De coronacrisis brengt veel nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo ook in het onderwijs. Want hoe kun je nou goed lesgeven op afstand? Die vraag hebben de docenten van het Summa College zichzelf ook gevraagd. Dit zijn hun ervaringen!

Hoewel het onderwijs op afstand vraagt om een andere vorm van lesgeven, staan veel docenten ervoor open om de mogelijkheden te ontdekken. Lieke van Kaethoven-Antonis, docente gezondheidszorg en welzijn bij Summa Zorg legt uit: “Het grote voordeel van online onderwijs is dat we nu ontdekken wat digitaal mogelijk is. Nu moeten we wel!”

Microsoft Teams

De docenten van het Summa College gebruiken Microsoft Teams om met hun studenten en collega’s te communiceren. Zij geven aan dat de studenten overwegend positief zijn over deze nieuwe manier van lesgeven. Ze willen vooruit en doen hun best om deadlines te halen en elkaar te helpen. De studenten geven bovendien aan dat ze het fijn vinden om in hun eigen tempo te kunnen werken. Nu iedereen de basis van Teams beheerst is het ook tijd om te onderzoeken wat de verdere mogelijkheden zijn. Zo is het nu nog lastig om interactieve vaardigheden te trainen via Teams. Het blijft veel inleverwerk en individueel nakijken.

Heel positief

De docenten geven hun studenten veel complimenten en worden prijzen ze bijvoorbeeld om hun creativiteit. Lieke: “Ik ben trots op mijn studenten. Ze zijn allemaal online aanwezig, stellen vragen en geven ook feedback via de chat. Ze doen het echt goed!” Welke tip heeft Lieke voor haar collega’s? “Hou je tijdens het werk aan een ritme en maak ook ruimte voor ontspanning. En probeer gewoon iets uit! Een mop of een leuk filmpje gevonden? Deel ze met je studenten! Succes!”

Benieuwd naar de ervaringen van Lieke en andere Summa-docenten? Bekijk het filmpje!

Lees meer over: Kennisdeling

Delen op het CVI

Delen op het CVI

Via Anneke Boink-Meijer op LinkedIn: Delen op het #CVI! Wat was het leuk om onze MBO-talk te doen en onze ervaringen rondom het doen van actieonderzoek binnen het Summa College te delen. #trots Met mijn fantastische collega Susan Metz. Een feest om met jou samen te...

Een leerzame inspiratiemiddag tijdens de e-healthweek 2019

Een leerzame inspiratiemiddag tijdens de e-healthweek 2019

Tijdens de nationale e-healthweek 2019 opende het Summa College haar deuren om te laten zien hoe zij met de inzet van technologie invulling geven aan mbo-zorgonderwijs. Tijdens de inspiratiemiddag op donderdag 24 januari kwamen vertegenwoordigers van de ministeries...