Een wat? Een robotmaatje! Dit klinkt niet alleen leuk en bijzonder, maar dat is het ook. Een robotmaatje wordt tot op heden vooral in de zorg gebruikt en daarom zijn wij bij Summa Verpleegkunde en het Practoraat bezig om deze robotmaatjes ook tijdens ons onderwijs in te zetten.

Op dit moment worden de robotmaatjes in de zorg vooral ingezet voor de structuur bij cliënten. Zo kan het robotmaatje aangeven wanneer medicijnen moeten worden ingenomen, kunnen er spelletjes gespeeld worden en wordt er gemeld wanneer het tijd is om iets te eten of te drinken. Niet alleen voor de zorg zelf is het belangrijk dus, maar ook voor de gezelligheid. Want wie kan er nu zeggen dat je op latere leeftijd nog een spelletje speelt met een robot?

Ondertussen hebben we bij het Summa College 12 robotmaatjes aangeschaft en wat ons nu te doen staat is het bekijken waar en hoe we deze in willen zetten. In welke lessen? Bij welke activiteiten? Welke docenten willen en kunnen ermee werken? Het is namelijk niet zomaar plug and play, maar het vergt heel wat voorbereidingen en complexe instellingen. Op dit moment is Mathijs druk bezig met het maken van instructiekaarten met een QR-code, zodat we straks vele verschillende opties hebben.

Spannend hoe dit allemaal verder gaat verlopen, toch? We hopen dat jullie na het lezen van deze blog net zo benieuwd en enthousiast zijn als dat wij zijn en dat we deze robotmaatjes snel in kunnen gaan zetten. Over een paar weken komt er een vervolg op deze blog, dus we houden jullie op de hoogte!

 

 

Lees meer over: Het practoraat

Start Stimulanz project

Start Stimulanz project

Op 21-09-2023 was de aftrap van het StimulanZ project waarin we vanuit het practoraat Samen Slim Zorgen van Summa Zorg samen met (Belgische) partners simulatieomgevingen voor de zorg gaan doorontwikkelen. Het project wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van de...