Wat is er nou mooier dan een glimlach van oor tot oor op het gezicht van de mantelzorgers en ouderen toveren en ze een fantastische middag bezorgen? Bij het project Lokaal+ van de opleiding Verpleegkunde van het Summa College doen we dit iedere maandagmiddag. De mantelzorgers en ouderen uit de buurt krijgen namelijk de mogelijkheid om hier samen met onze studenten leuke spelletjes te doen, creatief bezig te zijn of zelfs hun nagels te laten lakken. Is dat niet gaaf?

Op maandagmiddag 13 december, toen we nog volop tussen de Kerst perikelen zaten, ben ik een kijkje gaan nemen toen de mantelzorgers en ouderen creatief bezig waren met het maken van een kerststukje, onder leiding van docenten Eva de Greef en Linda van Gemert samen met onze eerstejaarsstudenten. Wat een creativiteit op de maandagmiddag zeg! Kerstkaarten, kerststukjes, minikerstboompjes, minikerststallatjes en zelf de nagels werden tussendoor gelakt. Toen ik aan mevrouw D. vroeg of ze het leuk vond om dit te doen gaf ze aan dat ze iedere keer uitkijkt naar dit moment. De studenten maken gezellige praatjes, helpen mee met de activiteit en zijn zelf ook erg creatief in het maken en organiseren van spellen. ‘Fantastisch hoe ze dit doen, we vinden het zo leuk!’ was haar reactie. Ook toen ik met mevrouw J. haar minikerstboompje aan het bestuderen was gaf ze aan dat ze het fijn vindt dat dit gedaan wordt. ‘Onze woonkamer is maar klein en ik kan er geen kerstboom in kwijt. Dit kerststukje is ideaal om nu op tafel te zetten en toch een fijn kerstgevoel te creëren in huis’ vertelde met een trotse glimlach. De man van mevrouw J. voegt hieraan toe: ‘De afgelopen weken hebben we een bingo gespeeld, een muziekquiz gedaan met leuke oude liedjes die we allemaal nog wel kenden, bakjes met vogelvoer voor de vogeltjes gemaakt en nog andere spelletjes gedaan. Het is een fijne middag hoor juffrouw, we zijn blij dat we mogen komen.’ De dankbaarheid is van hun gezichten af te lezen en ook onze studenten zien we opbloeien tot echte verpleegkundigen.

Uiteraard hopen we dat deze middagen door kunnen gaan, zowel voor ons, maar ook zeker voor de ouderen. Hoe fijn ze dit vinden om elkaar zo te ontmoeten, gezellig te kletsen met onze studenten en er een middagje tussenuit te zijn is heel mooi om te zien. En ondanks dat corona in ons midden is, komen de mantelzorgers en de ouderen heel graag naar Lokaal+. Wat een leuke ervaringen!

 

Lees meer over: Nieuws

Minister Dijkgraaf op bezoek bij het practoraat!

Minister Dijkgraaf op bezoek bij het practoraat!

Op 13 februari mochten we minister Dijkgraaf bij het Summa College verwelkomen. Met dank aan enthousiaste docenten en studenten hebben we toegelicht hoe we met het practoraat bij Summa Zorg een bijdrage leveren aan kennisontwikkeling en zorginnovatie. Samenwerking met...

Samen Slim Stage lopen in actie!

Samen Slim Stage lopen in actie!

Voor de kerstvakantie was er een 2e bijeenkomst met alle betrokkenen in het kader van het actie onderzoek Samen Slim Stage lopen. In dit onderzoek focussen we ons op de effectieve begeleiding, gegeven door docenten, op de professionele werkplaats in de zorg. Vandaag...

Studenten Summa Fashion maken zorgrobots ‘menselijker’

Studenten Summa Fashion maken zorgrobots ‘menselijker’

Studenten van Summa Fashion hebben zorgrobots in modieuze kleding gestoken. Met mooie outfits zouden ze mensen met een beperking, mensen met dementie en andere gebruikers meer aan moeten spreken. De robotmaatjes verschijnen op donderdag 22 december in hippe outfits op de catwalk bij Summa Zorg.