Op 7 november was er een geslaagde ontmoeting van het platform practoraten Zorg, Welzijn & Sport bij mboRijnland i.s.m. Jorick Scheerens (www.practoraten.nl).  Ondertussen zijn er al 13 practoraten gericht op Zorg, Welzijn & Sport. Heel fijn om kennis uit te wisselen en te leren van elkaar. Centraal stonden thema’s als: aanbrengen van focus en creëren van samenhang, bijv. gezamenlijke kennisagenda. Daarnaast ook in gesprek met o.a. Bianca Buurman van V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland) en met Rinske Boersma van ZonMw. De volgende gezamenlijke bijeenkomst wordt georganiseerd door practoraat samen slim zorgen.

Voor meer informatie zie : https://prezi.com/view/UVU5FJVCGq7U2GdsESM3/

Lees meer over: Het practoraat

Minister Dijkgraaf op bezoek bij het practoraat!

Minister Dijkgraaf op bezoek bij het practoraat!

Op 13 februari mochten we minister Dijkgraaf bij het Summa College verwelkomen. Met dank aan enthousiaste docenten en studenten hebben we toegelicht hoe we met het practoraat bij Summa Zorg een bijdrage leveren aan kennisontwikkeling en zorginnovatie. Samenwerking met...

Studenten Summa Fashion maken zorgrobots ‘menselijker’

Studenten Summa Fashion maken zorgrobots ‘menselijker’

Studenten van Summa Fashion hebben zorgrobots in modieuze kleding gestoken. Met mooie outfits zouden ze mensen met een beperking, mensen met dementie en andere gebruikers meer aan moeten spreken. De robotmaatjes verschijnen op donderdag 22 december in hippe outfits op de catwalk bij Summa Zorg.